Kucing

Liat kucing liar tidur di atas mobil BMW tetangga, saya jadi mikir, “Enak banget ya, kalo saya jadi kucing?”. Hidupnya nggak ada yang ngatur, ngelakuin apapun without fear of consequence, bebas dari tanggung jawab, nggak ada yang perlu ditakutin.

Saya ngebandingin kucing tadi dengan saya sekarang. Masih muda gini aja tanggung jawabnya udah sangat banyak sekali banget. Emang harus saya akuin tanggung jawab yang saya maksud ini tuh bukan tanggung jawab yang besar, bahkan kecil. Yah kecil, memang, tapi banyak. Sangat banyak sekali. Banget.

Maybe all of this are because I am the type of person who doesn’t want to get his job started, but wants to get his job finished. Yah, what can I say? Tapi mo gimana lagi? Saya emang salah dari awal juga. I’ve always been postponing the responsibility that I have to take. I didn’t get them done as soon as I get them. Can’t blame the responsibility, though. That’s an ornament of life. Mum always say, “Be conscious about your own self, son. You are responsible for your own self.” . Right, right, I know. But how, mum? How? I never asked to be born anyways. I never asked for responsibilities.

Okay, I have to admit that I never expected, and never wanted to take “responsibilities”. But, what can I do? Once one born, he will no matter what take what we call “responsibility”. And no matter what they say, no matter what they do, no one can never get away from “responsibility”. Including me, who always hope the opposite.

Oh, dear cat, I want to be you for just one day. I wonder what it’s like to be you…

Advertisements

~ by blubchoc on April 30, 2008.

One Response to “Kucing”

  1. tapi matinya kucing kalo gak ditabrak kendaraan ato mati gara2 keracunan, karena hewan gak dikasih anugerah berpikir. maka bersyukurlah kita menjadi manusia. hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: